I'м worĸιɴɢ oɴ мyѕelғ, ғor мyѕelғ, вy мyѕelғ❤

nedjelja, 28. lipnja 2015.

-OPREZ! Ljetne vrućine, zaštiti se! (2.dio)


U današnjem postu njegu posvećujemo kosi u ljetne dane. Možda mislite da kosa ne treba njegu osim običnog pranja varate se.

Kako njegovati kosu ljeti?? 

-Da bi zaštitili kosu od sunca i soli i omogućili da ostane zdrava, sjajna i bez ispucanih vrhova, bitno je pripremiti je već i prije samog ljetovanja. Nahranite je s maskama i ampulama kako bi bila hidratantnija te se manje isušila tijekom sunčanja.

 Kosa se najbolje čuva ako se pretjerano ne izlaže suncu i ako ju ne močimo previše u morsku vodu. Ako je to nemoguće izbjeći, preporučujem kupanje s maramom, kapom ili šeširom i proizvodima koji štite kosu.

Ljeti se također preporučuje smanjena upotreba lakova, pjena i gelova za kosu kako bi se vlasište što manje opterećivalo. Obavezno operite kosu i nanesite regenerator kako bi zaštitili i nahranili kosu. Vrlo je važno kosu zaštiti od štetnih UVA i UVB zračenja i dodatno je hidratizirati jer sol i sunce čine svoje.

 Prirodni preparati poput maslinovog i kantarionovog ulja su također dobra opcija, ali su dosta teški. U slučaju pretjerane upotrebe može se dogoditi da kosa još dugo ostane masna i teška i stoga se treba minimalizirati količina koju stavljate na kosu.

 Za lijepu i njegovanu kosu potrebno je birati kvalitetne preparate tijekom čitave godine, ali tijekom ljeta posebice iz navedenih razloga. Šampon, maska i dobar sprej neka vam budu esencija ljetne njege kose, a zanimljiv šešir ili marama neće biti samo stylish detalj, već i obrana zdravlja vaše kose.

Beauty tips:

- Ne izlazite van bez šešira, marame ili kape na glavi. Prije izlaganja suncu i kupanja nabavite sprej ili losion za zaštitu kose i nanesite ga na kosu.

- Nakon povratka s plaže vrijeme je za regenerativni program pranja kose blagim šamponom, a potom i posebnim balzamom za obnovu kose. Ostavite balzam da djeluje neko vrijeme pa ga dobro isperite mlakom vodom.

- Sve maske s visokom koncentracijom bjelančevina, keratinom, ekstraktom pšenice i proteinima izvrsne su na njegu kose. Ako nemate pri ruci neku gotovu masku, možete napraviti pakung od balzama koji inače koristite. Nanesite hranjivi balzam na čistu, mokru kosu, stavite na glavu plastičnu vrećicu pa je umotajte u ručnik. Ostavite da djeluje oko 20 minuta, a potom isperite mlakom vodom. Osim toga, danas u trgovinama možete pronaci velik broj proizvoda za njegu kose poslije sunčanja.

Maske za kosu koje će pomoći u njezinu obnavljanju:

Maska za njegu isušene kose
Zagrijte 4 žlice maslinovog ulja u mikrovalnoj pećnici na 20 sekundi i pomiješajte s 2 žlice meda.  Pustite da se ohladi na mlaku temperaturu i nanesite na kosu. Stavite preko kapu za tuširanje i držite masku oko 20 minuta. Isperite i šamponirajte kosu na uobičajeni način.


 Maska za kosu od meda i mlijeka
Trebate pomiješati jednu žlicu meda u jednu šalicu mlijeka, te umasirati u kosu od korijena do vrhova. Ostaviti na kosi 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Zatim oprati kosu šamponom na uobičajeni način. 


 Maska za kosu od banana i bademovog ulja
Banane i bademovo ulje odlična su njega za kosu. Zgnječite jednu bananu i dodajte malo bademovog ulja. Sve dobro izmiješajte i nanesite na kosu. Neka maska stoji 25 minuta. Isperite i operite šamponom na uobičajeni način.

 ~Nadam se da vam se svidjelo. Sutra novi post :)
~Postavljajte pitanja na asku ( http://ask.fm/VanesaN_Vaki ) za prvi video na YT s naznakom #AskVaki
♥Lysm

Nema komentara:

Objavi komentar