I'м worĸιɴɢ oɴ мyѕelғ, ғor мyѕelғ, вy мyѕelғ❤

utorak, 30. lipnja 2015.

-OPREZ! Ljetne vrućine, zaštiti se! (3.dio)

Došao je red i za ljetni make up! :D

BB kreme - idealna zamjena za pudere
Lagane i prozračne tonirane hidratantne kreme bez ulja alternativa su teškim puderima koje u ljetnom periodu svakako treba izbjegavati.


BB kreme idealne su za ljeto jer gotovo sve imaju visoki zaštitni faktor pa predstavljaju i odličnu zaštitu od sunca, a osim toga služe kao hidratantna krema, podloga za make up i puder.

Iskoristite sve čari bronzera

Bronzer koži daje blistav sjaj, stoga je preplanulu put najlakše naglasiti ovim proizvodom kojeg obožavaju vizažisti za isticanje aduta na cijelom tijelu. Trik brojnih vizažista je da se bronzer ne nanosi na cijelo lice nego samo na izbočene dijelove, koji su i prirodno najviše na udaru sunca - na čelo, jagodice, bradu i nos. Ako imate kratku kosu ili je vežete u rep, svakako nanesite malo bronzera na vrat te na ušne školjke. 


Sjenilo birajte prema boji tena
Za ljeto je idealna zlatna nijansa sjenila koju je kistom dovoljno nanijeti na jagodice i kapke, zlatna nijansa bira se prema boji tena. Ružičasti ten trpi toplije zlatne nijanse sjenila, maslinasti ten svjetlije zlatno-žute nijanse, a za žućkasti ten birajte tamnije zlatno-smeđe sjenilo.

Umjetne trepavice i trend bojanja- savršena zamjena za maskaru
Odlučite li se i za maskaru, ako ne volite vodootpornu, nanesite klasičnu te je fiksirajte tako da samo na vrhove trepavica preko obične maskare stavite vodootpornu. Još jedan popularan trik za sve koji se odluče šminku izbjegavati u ljetnom peridou je bojenje trepavica i obrva u nijansu što sličniju onoj kose. Naravno tu su i umjetne trepavice čiji rok trajanja je 3 do 4 tjedna.


Usne moraju biti vlažne
UV zrake isušuju usne pa se moraju hidratizirati danju i noću. Teške ruževe zamijenite ultrahidratantnim balzamom s vitaminom E. Odličan trik je ukoliko stavljate ruž voštana olovka koja sprečava razlijevanje i ruž održava na mjestu.




Ljetni make up u pet poteza

Prvi korak – matiranje

Moj savjet je da koristite BB kremu i prema potrebi dodatno matirate T-zonu puderom u prahu, ali upamtite da je malo sjaja na koži ljeti čak i poželjno.

Drugi korak - oči

Kada ste pripremili lice, iscrtajte obrve sjenilom i naglasite njihov prirodni oblik. Iscrtavanje olovkom ostavite za hladnije dane, jer ljeti svi želimo izgledati prirodno.

    
Na kapke nanesite neutralno sjenilo kojim ćete ujednačiti kapak. Moj odabir je mat boja koja se stapa s bojom tena, ali ukoliko želite, oko možete dodatno naglasiti sedefastom nijansom u unutarnjem kutu oka ili ispod obrve.

Treći korak - bronzer

Ljeto je idealno vrijeme za bronzer. Brončane nijanse lijepo ističu preplanulost, a u širokom asortimanu proizvoda svatko može pronaći nešto za sebe. Postoje mat, sjajni, oni u kamenu, prahu ili pak tekući bronzeri.

    
Bez obzira koju teksturu odaberete, teško možete pogriješiti. Bronzer nanesite na područja gdje sunce i inače udara i gdje i inače imate sjene na licu. Opreznim sjenčanjem obraza možete izgledati mršavije, baš kao i kad povučete par poteza duž čeljusti.

Četvrti korak - maskara

Kako bi završili make up na očima, za kraj se stavlja maskara. Smeđa maskara odlično izgleda preko ljeta, posebno kada su plavuše u pitanju, pošto crna boja na preplanuloj puti može izgledati previše dramatično. Naravno i dalje vrijedi da umjesto maskare možete staviti i umjetne trepavice.

Peti korak - usne  

Za kraj na usnice stavite sjajilo ili ruž za usne po želji. Usne ne morate obrubiti olovkom ukoliko se radi o prirodnoj nijansi.



Zapamtite kako ljeto nije vrijeme za dramatične transformacije kakve viđamo na crvenom tepihu. Tada se cijeli tim vizažista trudi da make up bude postojan i izdrži vrućine, a većina se ipak mora pouzdati u svoje sposobnosti.

~Nadam se da su vam se svidjeli moji savjeti za zaštitu tokom ljetnih mjeseci.
~Do sljedećag posta ili videa? :*
♥Lysm

Nema komentara:

Objavi komentar