I'м worĸιɴɢ oɴ мyѕelғ, ғor мyѕelғ, вy мyѕelғ❤

utorak, 11. kolovoza 2015.

Stvari za koje nisi znala da upropaštavaju tvoju kožu

Previše pilinga 
Piling je dobar za našu kožu, ali trebaš biti oprezna jer piling može biti štetan za kožu. Ako prečesto radiš piling lica to nije dobro. Ako radiš piling svaki dan to je čak i opasno jer trljanje kože može iziritirati lice. Osjećat ćeš kao da ti lice gori. Piling je dobro raditi 2-3 puta tjedno i ne više od toga!


Manjak sna 
Svi znamo da ćemo biti umorni ako se dovoljno ne naspavamo. Mnogi ne znaju da manjak sna šteti koži. Kada si umorna koža će ti izgledati suho. Ako si još k tome nervozna zbog nedostatka sna-nervoza može rezultirati crnim podočnjacima.



Dioptrijske i sunčane naočale 
Vjerojatno ne čistiš svoje naočale po svim dijelovima, čistiš samo stakla. Ako dobiješ prištiće u predjelu nosa i gornjeg dijela lica očisti naočale pod hitno!



Kada se ideš tuširati prvo opereš lice? POGREŠNO!
Svako tuširanje započinješ naravno ulaskom u kadu ili u tuš kabinu, puštanjem vode, a zatim pereš lice? Ovo zadnje nije preporučljivo jer šteti koži. Svoje lice uvijek trebaš oprati zadnje zato da ti sapun za lice ne ide direktno u pore. Između ostalog, para od tople vode koja će obuhvatiti tvoje cijelo tijelo pomaže u otvaranju pora. Nakon toga možeš oprati lice.



Istiskivanje prištića nije dobro
Da istiskivanje prištića nije najsretnije rješenje znamo odavno, ali istiskivanje može zbilja naštetiti tvojoj koži. Nema opasnosti u već nabubrenim prištevima koji su gotovo spremni puknuti sami od sebe, ali istiskanje mitesera može biti opasno. Takvim istiskivanjem možeš proširiti bakterije po licu i prouzročiti ožiljke.



Klima 

Imati klima uređaj preko ljeta je skroz super. Vjerovali ili ne klima nije dobra kožu. Može ju na neki način opustošiti i ostaviti skroz suhu. Ako osjetiš da ti je koža postala presuha zbog klime to ne znači da ju odmah trebaš isključiti ili je se riješiti. Trebaš nabaviti ovlaživač zraka koji će učiniti da zrak nije suh što znači da će ti koža lica postati `masnija`.


Jastučnice kao prijenosnice bakterija

Premda misliš da spavati više dana na istoj jastučnici nije ništa strašno, ali vjeruj nam- je! Itekako! Jastučnice su mjesto na kojem je bakterije razmnožavaju, a tvoje lice svaku večer lagano chilla na tom mjestu. Bljak. Učini uslugu sama sebi i svom licu pa promijeni jastučnicu svaki tjedan. Još bolje ako ju možeš promijeniti svaku večer, ali ipak toliko često nije potrebno.



Mobitel
Kada si zadnji put očistila svoj mobitel? Vjerojatno se ne sjećaš, a možda ga nisi očistila nikada. Pokušaj izbrojiti koliko puta dnevno uzmeš svoj mobitel u ruke ili nasloniš ga na lice. Sigurno ne možeš to izbrojiti jer je odgovor: abnormalno puno puta. Sve bakterije s mobitela završe na tvom licu i na tvom tijelu stoga sljedeći put obrati pažnju i obriši mobitel prije uporabe!

Nema komentara:

Objavi komentar