I'м worĸιɴɢ oɴ мyѕelғ, ғor мyѕelғ, вy мyѕelғ❤

utorak, 25. kolovoza 2015.

#Svi u prirodu! ♥

Ljeto je pri kraju, dolazi jesen i sve manje sunčanih dana. Pokreni se još to malo! :)

Slobodne trenutke i lijepo vrijeme možemo iskoristiti za rekreaciju u prirodi. Predlažem vam dva sporta, a ti odaberi onaj koji bi želiš.

Trčanje!
Za trčanje su ti dovoljni: Trenirka, tenisice i lijepo vrijeme. A prednost je to što ne trebaš plaćati članarinu u klubovima i dvoranama. No ako si mislila da je trčanje jednostavno, prevarila si se jer i ono ima svoja pravila. Zato za početak krenu polako, trči sporo i svega nekoliko minuta, a potom se odmori.

Kvalitetne tenisice
Svaki put kad stopalo dotakne tlo svi zglobovi gležnja, koljena i leđa izvrgnuti su opterećenju koje je čak 3 do 4 puta veće od težine tijela. zato tenisice za trčanje moraju biti udobne i savitljive.

Otiđi u park
Najbolje je da odeš na mirna, zelenilom bogata mjesta, a ako to nije moguće odaberi barem dijelove gdje je manji promet. Nemoj trčati po asfaltu.

Jedi 2h prije trčanja
Nikad ne trči natašte niti punog želuca najbolje je glavi obrok pojesti 1 do 2 sata prije trčanja.

Uzimaj puno tekućine
Za vrijeme trčanja kao i kod bilo kojeg vježbanja, organizam gubi puno tekućine. Zato dok trčiš pij male gutljaje vode. Bez obzira na to osjećaš li žeđ.

Postupnost
Ako se do sada nisi bavila nekom fizičkom aktivnošću započni brzim hodanjem, 30 min nekoliko dana. Nakon toga možeš početi trčati po 5 min svaki dan, a potom nakon nekoliko dana povećati minutažu.

Rolaaaj!
Super zabava i super zdrav sport! Dogovori se s frendicama i otiđite na rolanje. Osim što ćete se zabaviti, bit ćete pune energije. 

Što ti je potrebno: 

  • Role koje nisu prevelike ni pretjesne (ne posuđuj role od prijateljica)
  • Štitnici za koljena i laktove (iako tko to koristi?)
  • Kaciga (Dam se kladit da na to ni ne pomišljate)

Jesi li znala??
Rolanje je sport i za dušu. Tehnika se usvaja brzo i lako i svatko može pronaći tempo u kojem će uživati.

Još se nikaa nisi rolala?
Primjetit ćeš kako su role puno teže od normalnih cipela. Zato počni lagano, stani na noge i pridržavaj se uz zid. Potom probaj napraviti nekoliko koraka i dalje pridržavajući se zida.

1 komentar:

  1. Super post, a i blog ti je odlican! Puno si mi pomogla, a i tako nastavi.. !!! ♥ P.S. Ja sam nova, ako zelis pogledaj i komentarisi moji postovi ♥♥

    OdgovoriIzbriši